Agenda mantelzorgers 2019

blogagenda

Op deze pagina vind je een overzicht van alle geplande wandelingen voor mantelzorgers. Het gaat om wandelingen in de volgende gemeenten: Arnhem, Druten, Nijmegen en West Maas en Waal. In alfabetische volgorde van de namen van de gemeenten vind je hieronder een beschrijving van de wandelingen. 

Per serie wandelingen ontwerp ik een flyer. Ontvang je graag een volledige flyer via de mail laat het mij dan s.v.p. weten (06 1804 1346 of info@happinessinprogress.nl).

NB: De hoogte van de eigen bijdrage voor een wandeling hangt af van de hoogte van de subsidie die gemeenten / welzijnsorganisaties verlenen. Hierdoor is de hoogte van de eigen bijdrage per gemeente verschillend. 

Groepswandelingen voor mantelzorgers

Bijna alle wandelingen verzorg ik in samenwerking met welzijnsorganisaties. Ze vinden op verschillende locaties binnen of net buiten de betreffende gemeente plaats. Ben je mantelzorger en woon je in één van deze gemeenten, dan ben je van harte welkom. Woon je in een andere gemeente en wil je graag meedoen neem dan s.v.p. contact met mij op.

We verzamelen om 10.00 uur. Na koffie, thee en iets lekkers, zelfgebakken, doen we een voorstelrondje en starten daarna de wandeling die ongeveer anderhalf uur duurt. Rond 12.30 uur keren we terug op de plaats waar we zijn gestart.

Gemeente Arnhem, in samenwerking met Mantelzorg Vrijwillige Thuiszorg Arnhem (MVT)

De data voor de eerste twee wandelingen in 2019 zijn al bekend: dinsdag 12 februari en woensdag 13 maart. In de loop van januari verschijnen de overige data en de wandellocaties in deze agenda.

Gemeente Druten, in samenwerking met MeerVoormekaar:

In Druten zullen er, in samenwerking met MeerVoormekaar, vanaf januari 2019 weer maandelijkse wandelingen verzorgd worden. Meer informatie volgt begin januari.

Gemeente Nijmegen, in samenwerking met Mantelzorg Nijmegen:

In Nijmegen wandel ik elke drie weken met een hechte groep mantelzorgers. Nieuwe mantelzorgers uit Nijmegen zijn hierbij van harte welkom. Als je je laat registreren als mantelzorger bij Mantelzorg Nijmegen ontvang je een korting op de prijs van de wandelingen en kun je daarnaast, als je dat wilt, deelnemen aan andere activiteiten die Mantelzorg Nijmegen voor mantelzorgers organiseert.

HATERTSE EN OVERASSELTSE VENNEN, dinsdag 5 februari

We starten deze serie in dit altijd mooie, karakteristieke, vlakke gebied met zijn vennen, bossen en heide.

DEKKERSWALD, woensdag 27 februari

Graag neem ik u mee in dit prachtige bos. Brede lanen en statige bomen! Let op: we klimmen en dalen behoorlijk.

BULLENKAMP, donderdag 21 maart

Een vlakke wandeling nabij de Hatertse Vennen, door bos, langs weilanden en een wetering.

MOLENHOEK/MULDERSKOP, vrijdag 12 april

Een zeer gevarieerde wandeling vanaf zweefvliegveld Malden, door het cultuurlandschap tussen Malden en Molenhoek en terug via het fraaie, glooiende heidegebied van de Mulderskop. 

PARK BRAKKENSTEIN EN HET DRIEHUIZERBOS, dinsdag 30 april

Laten we park Brakkenstein niet vergeten! We combineren het park met het Driehuizerbos. Een grotendeels vlakke wandeling.

WANDELING ZEVENHEUVELENWEG, woensdag 22 mei

Een prachtige maar deels sterk glooiende wandeling vanaf Park Tivoli richting de Duivelsberg. Via het Landgoed van Jurgens en de vlakke westkant van de Zevenheuvelenweg keren we terug. 

VAN NIJMEGEN NAAR DE VLIETBERG, donderdag 13 juni

Vanaf het Circul van de Ooij wandelen we richting de Vlietberg. Vervolgens volgen we de Waal naar de Stadswaard. Via het Valkhofpark en het Hunnerpark wandelen we terug naar het Circul van de Ooij. Op een aantal trappen na is dit een vlakke wandeling.

VAN UBBERGEN RICHTING PERSINGEN EN WEER TERUG, vrijdag 12 juli

Vandaag gebruiken we ook onze armkracht. Na een wandeling tussen de weilanden bij Persingen steken we met een trekpontje ‘het Meertje’ over en verkennen we pittoreske plekjes in het zacht glooiende Ubbergen. Twee maal steken we via een trap de Nieuwe Rijksweg over. Deze wandeling is 7 km lang (de andere wandelingen zijn 5-6 km).

Aanmelden: Stuur een mail naar info@happinessinprogress.nl of bel tel. 06-1804 1346. Ik ontvang graag uw naam, telefoonnummer, emailadres en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen.

Kosten en betaling: Mantelzorg Nijmegen draagt een deel van de kosten. U betaalt zelf een eigen bijdrage van € 5,00 per wandeling. Ik verzoek u dit bedrag tegelijk met uw aanmelding over te maken op bankrekening NL41RABO 0312 5708 56 t.n.v. Happiness in Progress. De eigen bijdrage wordt uitsluitend teruggestort indien de wandeling vanwege extreme weersomstandigheden door mij wordt geannuleerd of wanneer ik door onvoorziene omstandigheden de wandeling niet kan verzorgen.

 

Gemeente West Maas en Waal, i.s.m. de gemeente:

APPELTERNSE WANDELING, dinsdag 2 april

Bij een wandeling in en rond Appeltern mag landgoed de Heerlijkheid Appeltern niet ontbreken. Ook speelt de Nieuwe Wetering een rol. We lopen over verharde landwegen en onverharde bospaden.

VAN ALPHEN NAAR MOORDHUIZEN EN TERUG, woensdag 1 mei

Tussen Alphen en Moordhuizen genieten we, geheel over verharde wegen, van het mooie uitzicht op de uiterwaarden en de Maas, van de Galloway runderen, en van het landelijke karakter van de dijk.

DREUMELSE WANDELING, donderdag 6 juni

Uiterwaarden, landwegen, bospaadjes èn de dijk: een gevarieerde wandeling ten zuidwesten van Dreumel!

WAMELSE WANDELING, vrijdag 5 juli

Prachtig, deze wandeling ten noorden van Wamel, over de zomerdijk, De Hul en de Waalbandijk. We wandelen over verharde en onverharde landwegen en door gras.

Aanmelden: Stuur een mail naar info@happinessinprogress.nl of bel tel. 06-1804 1346. Ik ontvang graag uw naam, telefoonnummer, emailadres en opgaaf van de wandelingen waaraan u wenst deel te nemen.

Kosten en betaling: De gemeente West Maas en Waal draagt een deel van de kosten. U betaalt zelf een eigen bijdrage van € 4,75 per wandeling. Ik verzoek u tegelijk met uw aanmelding uw eigen bijdrage over te maken op bankrekening NL41RABO 0312 5708 56 t.n.v. Happiness in Progress. De eigen bijdrage wordt uitsluitend teruggestort indien de wandeling vanwege extreme weersomstandigheden door mij wordt geannuleerd of wanneer ik door onvoorziene omstandigheden de wandeling niet kan verzorgen.