Agenda 2019

Op deze pagina vind je informatie over

  • avondwandelingen: ‘ontmoeten, wandelen, samen genieten’

  • groepswandelingen voor mantelzorgers

Avondwandelingen: ‘ontmoeten, wandelen, samen genieten’

Iedereen die openstaat voor de schoonheid van de natuur nodig ik van harte uit mee te genieten tijdens de volgende wandelingen:

HEIDE- EN VENNENWANDELING, 6 km, vrijdagavond 17 mei, 19.00 uur

Vanavond combineren we een deel van de Hatertse Vennen met het Wijchens Ven en tenslotte met het landelijke Heiveld. We starten op de grote parkeerplaats bij de Hatertse Vennen, iets voorbij Kaasboerderij De Diervoort.

BERGWANDELING, 5,1 km, woensdagavond 19 juni, 19.00 uur

Erg enthousiast ben ik over het gebied tussen de Zevenheuvelenweg, de Oude Kleefsebaan en Groesbeek. Ik neem je graag mee naar dit glooiende gebied waar we uitkijken over uitgestrekte weilanden. Ontvangst op de parkeerplaats even voorbij minicamping Wylerberg aan de Oude Kleefsebaan.

RIVIERENWANDELING, 5,6 km, donderdagavond 11 juli, 19.00 uur

Vanaf het Circul van de Ooij aan de Ooysedijk wandelen we richting de Vlietberg. Vervolgens volgen we de Waal tot de Stadswaard. Via de Valkhof en het Hunnerpark lopen we naar de Dijkgraaf van Wijckweg waarna we tussen de weilanden terugkeren naar het Circul van de Ooij.

BOSWANDELING, 5,8 km, dinsdagavond 13 augustus, 19.00 uur

Ken je het prachtige, glooiende bos bij Dekkerswald? Ik neem je er graag mee naartoe. Vanaf de Biesseltsebaan aan de kant van de Sionsweg wandelen we in zuidelijke richting.

Aanmelden: Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@happinessinprogress.nl of te bellen met tel. 06-1804 1346. Ik ontvang graag je naam, telefoonnummer en emailadres. Enkele dagen vóór de wandeling ontvang je van mij informatie over de grootte van de groep, een routebeschrijving en eventuele andere informatie.

Kosten: Dit arrangement kost € 35,– pp. inclusief hapje en drankje. Geef je de voorkeur aan deelname aan losse wandelingen dan is hiervoor de prijs € 10,– pp. per wandeling. Ik verzoek je het betreffende bedrag tegelijk met je aanmelding over te maken op bankrekening NL41RABO 0312 5708 56 t.n.v. Happiness in Progress. Na ontvangst van je betaling is je reservering definitief. Je betaling, of een evenredig deel daarvan, wordt uitsluitend teruggestort indien de wandeling vanwege extreme weersomstandigheden door mij wordt geannuleerd of wanneer ik door onvoorziene omstandigheden de wandeling niet kan verzorgen.

 

Groepswandelingen voor mantelzorgers

Hieronder een overzicht van alle in 2019 geplande wandelingen voor mantelzorgers in de gemeenten Arnhem, Druten, Nijmegen en West Maas en Waal. In alfabetische volgorde van de namen van de gemeenten vind je een beschrijving van de wandelingen. 

Ik verzorg alle wandelingen in samenwerking met welzijnsorganisaties en/of gemeenten. Per gemeente ontwerp ik een flyer voor een serie wandelingen. Wil je deze per mail ontvangen laat het mij dan s.v.p. weten (06 1804 1346 of via info@happinessinprogress.nl).

NB: De hoogte van de eigen bijdrage voor een wandeling hangt af van de hoogte van de subsidie die gemeenten / welzijnsorganisaties verlenen. Hierdoor kan de hoogte van de eigen bijdrage per gemeente verschillend zijn.

Ben je mantelzorger in één van de genoemde gemeenten, dan ben je van harte welkom en kom je in aanmerking voor de subsidie die de gemeente voor de wandelingen verleent. In Nijmegen is registratie bij Mantelzorg Nijmegen (gratis) gewenst om in aanmerking te komen voor de korting op de prijs. Eenmaal geregistreerd kun je, als je dat wilt, deelnemen aan andere activiteiten die Mantelzorg Nijmegen organiseert. Woon je in een andere gemeente en wandel je graag mee neem dan s.v.p. contact met mij op.

We verzamelen bij de ochtendwandelingen om 10.00 uur. Na koffie, thee en iets lekkers doen we een voorstelrondje en starten daarna de wandeling die ongeveer anderhalf uur duurt. Rond 12.30 uur keren we terug op de plaats waar we zijn gestart. Bij de avondwandelingen in de gemeente Druten, starten we bij drie van de vier wandelingen om 19.00 uur en zijn we ca. 21.30 uur terug. Bij de laatste wandeling starten we vanwege de vroeger ondergaande zon een half uur eerder en zijn we rond 21.00 uur terug.

 

Gemeente Arnhem, in samenwerking met Mantelzorg Vrijwillige Thuiszorg Arnhem (MVT)

VELP: LANDGOED BILJOEN EN DE OSSENBERG, woensdag 13 maart 2019, 10.00 uur 

Een gevarieerde wandeling: we starten op Landgoed Biljoen langs waterpartijen en fraaie landerijen. Vervolgens genieten we op heuvelachtig terrein van de prachtige zuidwestelijke punt van Nationaal Park de Veluwezoom.

ZYPENDAAL, SONSBEEK, KLARENBEEK, donderdag 11 april 2019, 10.00 uur

Via leuke ‘achteraf paadjes’ verbinden we deze drie prachtige, glooiende parken met elkaar. Voor sommigen bekend terrein, voor anderen een mooie kennismaking met het groene hart van Arnhem.

OOSTERBEEK: LANDGOED OORSPRONG EN LANDGOED DE HEMELSCHE BERG, vrijdag 10 mei 2019, 10.00 uur

Vanaf de Oude Kerk wandelen we over het idyllische Kerkpad naar Landgoed Oorsprong (zie foto); via Landgoed De Hemelsche Berg keren we terug naar de Oude Kerk. Een prachtige wandeling over glooiend terrein.

ABDIJ KONINGSOORD/LANDGOED LICHTENBEEK, dinsdag 11 juni 2019, 10.00 uur

Dit keer een bijna geheel vlakke wandeling! We wandelen langs de Mariakapel bij Abdij Koningsoord richting Papendal en keren via Landgoed Lichtenbeek en de indrukwekkende oorlogsbegraafplaats terug naar de plaats van vertrek.

MEINERSWIJK, woensdag 10 juli 2019, 10.00 uur

Arnhem-Zuid: Galloway runderen, Konikpaarden, de Rijn en nog meer, zijn te vinden in het prachtige natuurgebied Meinerswijk.

Aanmelden: Stuurt u een mail naar info@happinessinprogress.nl of belt u 06-1804 1346. Bij uw aanmelding ontvang ik graag uw naam, telefoonnummer en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen. Indien een wandeling niet doorgaat, ontvangt u van mij tijdig bericht.

Kosten en betaling: MVT draagt een deel van de kosten; uw eigen bijdrage is € 3,75 per wandeling. Ik verzoek u uw eigen bijdrage tegelijk met uw aanmelding over te maken op bankrekeningnr.  NL41RABO 0312 5708 56 t.n.v. Happiness in Progress. De eigen bijdrage wordt uitsluitend teruggestort indien de wandeling vanwege extreme weersomstandigheden door mij wordt geannuleerd of wanneer ik door onvoorziene omstandigheden de wandeling niet kan verzorgen.

 

Gemeente Druten, in samenwerking met MeerVoormekaar:

In de gemeente Druten verzorg ik in 2019 tien ochtendwandelingen en vier avondwandelingen. De wandelingen staan hieronder op volgorde van de datum. Kijk achter de datum naar de tijd zodat je kunt zien of het een ochtend- of avondwandeling betreft.

VAN AFFERDEN NAAR DEEST, vrijdag 22 maart, 10.00 uur

Over bijna geheel verharde wegen wandelen we richting Deest. Via de dijk met een prachtig uitzicht op de uiterwaarden en via de Tabaksplant keren we terug naar de plaats waar we gestart zijn.

SLOT DODDENDAEL, EWIJK, dinsdag 23 april, 10.00 uur

Een mooie wandeling in de groene omgeving van Slot Doddendael en natuurlijk met uitzicht op de Waal.

VAN BERGHAREN NAAR HERNEN, vrijdagavond 10 mei, 19.00 uur

Langs het pittoreske protestantse kerkje in Bergharen wandelen we ‘binnendoor’ richting kasteel Hernen en weer terug.

HORSSEN, woensdag 29 mei, 10.00 uur

We verkennen de prachtige oude kern van Horssen en een deel van landgoed de Heerlijkheid Horssen, waar we starten. Ook de landelijke Wetering ontbreekt niet in het programma.

DE UITERWAARDEN VAN WAMEL, dinsdagavond 4 juni, 19.00 uur

Prachtig, deze wandeling ten noorden van Wamel, over de zomerdijk, De Hul en de Waalbandijk. Een echte aanrader! 

HOGE BROEKENPAD, BENEDEN-LEEUWEN, donderdag 27 juni, 10.00 uur 

Vindt u het leuk door weilanden en langs water te wandelen? Is het passeren van smalle bruggetjes en prikkeldraad met houten opstapjes, waarbij we elkaar natuurlijk helpen, geen probleem, dan is deze wandeling iets voor ú.

BOERENWANDELPAD ‘DE UITLOPER’ BIJ HORSSEN, woensdagavond 3 juli, 19.00 uur

Wilt u de rust en de schoonheid rond waterplas ‘Het Goor’ bij Molenhoek ervaren wandelt u dan mee. Als de bodem geschikt is wandelen we ook langs de Broeksche Leigraaf. 

VANAF BATENBURG MET HET VOETVEER OVER DE MAAS, vrijdag 19 juli, 10.00 uur

Vandaag combineren we een wandeling rond de ruïne in Batenburg met een overtocht over de Maas (het voetveer voor eigen rekening), èn een wandeling door de uiterwaarden richting de molen in Dieden.

VAN SLOT DODDENDAEL NAAR ROODSLAG, donderdagavond 15 augustus, 18.30 uur

Vanuit de tuin van Slot Doddendael in Ewijk wandelen we via de dijk met een schitterend uitzicht op de uiterwaarden en de Waal richting Beuningen. Hier doorkruisen we het bos “Roodslag” waarna we via het groene platteland ten noorden van Beuningen en Ewijk terugkeren naar Slot Doddendael. Let op: omdat het vandaag al vroeger donker wordt verzamelen we iets eerder, om 18.30 uur.

VANAF DRUTEN MET HET VOETVEER OVER DE WAAL, dinsdag 27 augustus, 10.00 uur 

We gaan ook de andere kant op! Met het voetveer (voor eigen rekening) naar de Ochtensche buitenpolder. Let op: deze wandeling is langer dan normaal: 7,8 km. Grotendeels over verharde wegen.

DOOR BOS EN LANGS WEILANDEN IN BERGHAREN, woensdag 18 september, 10.00 uur

In 2018 erg gewaardeerd, deze prachtige wandeling vanaf de molen door natuurgebied de Munnikhof en het Bergharense bos met zijn rivierduinen.

APPELTERN, donderdag 17 oktober, 10.00 uur 

Dit keer zakken we af naar Appeltern waar landgoed de Heerlijkheid Appeltern niet mag ontbreken en waar ook de Nieuwe Wetering een rol speelt.

UITERWAARDEN TUSSEN WINSSEN EN EWIJK, vrijdag 22 november, 10.00 uur

Wandelt u graag in een groene omgeving, maar het liefst met vaste grond onder de voeten, en niet te lang, dan is deze wat kortere wandeling over de dijk en door de uiterwaarden geschikt voor u.

TUSSEN DE WEILANDEN BIJ ALTFORST, dinsdag 17 december, 10.00 uur 

Houdt u van de uitgestrektheid van het Land van Maas en Waal dan kan deze wandeling tussen de weilanden en langs de Wetering bij Altforst u vast bekoren. We wandelen uitsluitend over verharde wegen.

Aanmelden: Stuurt u een mail naar info@happinessinprogress.nl of bel tel. 06-1804 1346. Ik ontvang graag uw naam, telefoonnummer, emailadres en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen.

Kosten: De gemeente Druten draagt de kosten. Mantelzorgers uit de gemeente Druten kunnen dus zonder kosten deelnemen aan de wandelingen.

 

Gemeente Nijmegen, in samenwerking met Mantelzorg Nijmegen:

BULLENKAMP, donderdag 21 maart 2019, 10.00 uur

Een vlakke wandeling nabij de Hatertse Vennen, door bos, langs weilanden en een wetering.

MOLENHOEK/MULDERSKOP, vrijdag 12 april 2019, 10.00 uur

Een zeer gevarieerde wandeling vanaf zweefvliegveld Malden, door het cultuurlandschap tussen Malden en Molenhoek en terug via het fraaie, glooiende heidegebied van de Mulderskop. 

PARK BRAKKENSTEIN EN HET DRIEHUIZERBOS, dinsdag 30 april 2019, 10.00 uur

Laten we park Brakkenstein niet vergeten! We combineren het park met het Driehuizerbos. Een grotendeels vlakke wandeling.

WANDELING ZEVENHEUVELENWEG, woensdag 22 mei 2019, 10.00 uur

Een prachtige maar deels sterk glooiende wandeling vanaf Park Tivoli richting de Duivelsberg. Via het Landgoed van Jurgens en de vlakke westkant van de Zevenheuvelenweg keren we terug. 

VAN NIJMEGEN NAAR DE VLIETBERG, donderdag 13 juni 2019, 10.00 uur

Vanaf het Circul van de Ooij wandelen we richting de Vlietberg. Vervolgens volgen we de Waal naar de Stadswaard. Via het Valkhofpark en het Hunnerpark wandelen we terug naar het Circul van de Ooij. Op een aantal trappen na is dit een vlakke wandeling.

VAN UBBERGEN RICHTING PERSINGEN EN WEER TERUG, vrijdag 12 juli 2019, 10.00 uur

Vandaag gebruiken we ook onze armkracht. Na een wandeling tussen de weilanden bij Persingen steken we met een trekpontje ‘het Meertje’ over en verkennen we pittoreske plekjes in het zacht glooiende Ubbergen. Twee maal steken we via een trap de Nieuwe Rijksweg over. Deze wandeling is 7 km lang (de andere wandelingen zijn 5-6 km).

Aanmelden: Stuur een mail naar info@happinessinprogress.nl of bel tel. 06-1804 1346. Ik ontvang graag uw naam, telefoonnummer, emailadres en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen.

Kosten en betaling: Mantelzorg Nijmegen draagt een deel van de kosten. U betaalt zelf een eigen bijdrage van € 5,00 per wandeling. Ik verzoek u dit bedrag tegelijk met uw aanmelding over te maken op bankrekening NL41RABO 0312 5708 56 t.n.v. Happiness in Progress. De eigen bijdrage wordt uitsluitend teruggestort indien de wandeling vanwege extreme weersomstandigheden door mij wordt geannuleerd of wanneer ik door onvoorziene omstandigheden de wandeling niet kan verzorgen.

 

Gemeente West Maas en Waal, i.s.m. de gemeente:

APPELTERNSE WANDELING, dinsdag 2 april 2019, 10.00 uur

Bij een wandeling in en rond Appeltern mag landgoed de Heerlijkheid Appeltern niet ontbreken. Ook speelt de Nieuwe Wetering een rol. We lopen over verharde landwegen en onverharde bospaden.

VAN ALPHEN NAAR MOORDHUIZEN EN TERUG, woensdag 1 mei 2019, 10.00 uur 

Tussen Alphen en Moordhuizen genieten we, geheel over verharde wegen, van het mooie uitzicht op de uiterwaarden en de Maas, van de Galloway runderen, en van het landelijke karakter van de dijk.

DREUMELSE WANDELING, donderdag 6 juni 2019, 10.00 uur

Uiterwaarden, landwegen, bospaadjes èn de dijk: een gevarieerde wandeling ten zuidwesten van Dreumel!

WAMELSE WANDELING, vrijdag 5 juli 2019, 10.00 uur 

Prachtig, deze wandeling ten noorden van Wamel, over de zomerdijk, De Hul en de Waalbandijk. We wandelen over verharde en onverharde landwegen en door gras.

Aanmelden: Stuur een mail naar info@happinessinprogress.nl of bel tel. 06-1804 1346. Ik ontvang graag uw naam, telefoonnummer, emailadres en opgaaf van de wandelingen waaraan u wenst deel te nemen.

Kosten en betaling: De gemeente West Maas en Waal draagt een deel van de kosten. U betaalt zelf een eigen bijdrage van € 4,75 per wandeling. Ik verzoek u tegelijk met uw aanmelding uw eigen bijdrage over te maken op bankrekening NL41RABO 0312 5708 56 t.n.v. Happiness in Progress. De eigen bijdrage wordt uitsluitend teruggestort indien de wandeling vanwege extreme weersomstandigheden door mij wordt geannuleerd of wanneer ik door onvoorziene omstandigheden de wandeling niet kan verzorgen.