Mantelzorgers

wandelcoach-arnhem

Hieronder vind je een overzicht van de in 2019 geplande groepswandelingen voor mantelzorgers in de gemeenten Arnhem, Bernheze, Druten en Nijmegen. In alfabetische volgorde van de namen van de gemeenten vind je een beschrijving van de wandelingen.

We verzamelen om 10.00 uur. Na koffie, thee en iets lekkers doen we een voorstelrondje en starten daarna de wandeling die ongeveer anderhalf uur duurt. Rond 12.30 uur keren we terug op de plaats waar we zijn gestart.

 

Gemeente Arnhem, in samenwerking met Mantelzorg Vrijwillige Thuiszorg Arnhem (MVT)

Donderdag 19-12-19: Landgoed Mariëndaal (6 km)

Mariëndaal: alsof u in een Engels landschap loopt. Het glooiende landschap bestaat uit een afwisseling van bos, fraaie onverharde beukenlanen en sprengenbeken met vijvertjes. Ik ontvang u bij de parkeerplaats aan de zuidkant van Mariëndaal.

Wilt u weten of het startpunt van een wandeling bereikbaar is met het openbaar vervoer belt of mailt u mij dan gerust.  

Aanmelden: Stuurt u een mail naar info@happinessinprogress.nl of belt u 06-1804 1346. Ik ontvang graag uw naam, telefoonnummer, emailadres en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen.

Kosten en betaling: Na uw aanmelding ontvangt u een betaalverzoek voor betaling van € 3,75 pp. per wandeling. Dit bedrag wordt uitsluitend teruggestort indien de wandeling vanwege extreme weersomstandigheden of onvoorziene omstandigheden wordt geannuleerd. Betaalt u liever niet digitaal laat u het mij dan s.v.p. weten. 

 

Gemeente Bernheze

Mantelzorgers uit de gemeente Bernheze kunnen in de periode september-december 2019 uit de volgende reeks één wandeling kiezen waaraan zij wensen deel te nemen. Aansluitend aan de wandeling biedt de gemeente mantelzorgers een lunch aan in de buurt van de wandelroute. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en zijn agenda zal Wethouder Rein van Moorselaar aanwezig proberen te zijn bij de lunches om naar ervaringen van mantelzorgers te luisteren.

Dinsdag 19-11-19: wandeling bij Vorstenbosch (6,1 km)

Ook tijdens deze wandeling komen de Leijgraaf en de Bedafse Bergen terug. Deze delen van de wandeling verbinden we via landelijke verharde en onverharde wegen met elkaar.

Woensdag 18-12-19: wandeling bij Menzel en Bus (Nistelrode) (5,25 km)

Dit keer zoeken we het oostelijke deel van de gemeente Bernheze op waarbij we de randen van de Maashorst bij de buurtschappen Menzel en Bus verkennen. Een prachtige, gevarieerde wandeling over bospaden, onverharde wegen en een klein deel door grasland.

Aanmelden: U kunt zich tot uiterlijk vijf dagen vóór elke wandeling en/of lunch aanmelden via tel. 06-18041346 of mail info@happinessinprogress.nl. Ik ontvang daarbij graag uw naam, mobiele telefoonnummer en emailadres.

Aan de wandelingen en lunches zijn voor mantelzorgers geen kosten verbonden.

 

Gemeente Druten, in samenwerking met MeerVoormekaar:

In de gemeente Druten verzorg ik in 2019 tien ochtendwandelingen en vier avondwandelingen. De wandelingen staan hieronder op volgorde van de datum. Aan de tijd achter de datum zie je of het een ochtend- of avondwandeling betreft.

UITERWAARDEN TUSSEN WINSSEN EN EWIJK, vrijdag 22 november 2019, 10.00 uur

Wandelt u graag in een groene omgeving, maar het liefst met vaste grond onder de voeten, en niet te lang, dan is deze wat kortere wandeling over de dijk en door de uiterwaarden geschikt voor u.

TUSSEN DE WEILANDEN BIJ ALTFORST, dinsdag 17 december 2019, 10.00 uur 

Houdt u van de uitgestrektheid van het Land van Maas en Waal dan kan deze wandeling tussen de weilanden en langs de Wetering bij Altforst u vast bekoren. We wandelen uitsluitend over verharde wegen.

Aanmelden: Stuurt u een mail naar info@happinessinprogress.nl of bel tel. 06-1804 1346. Ik ontvang graag uw naam, telefoonnummer, emailadres en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen.

Kosten: De gemeente Druten draagt de kosten. Mantelzorgers uit de gemeente Druten kunnen dus zonder kosten deelnemen aan de wandelingen.

 

Gemeente Nijmegen, in samenwerking met Mantelzorg Nijmegen:

Woensdag 27-11-2019 (was aanvankelijk 28-11-2019): Kopse Hof/Ubbergen (5,6 km)

Erg de moeite waard, deze wandeling op de grens van Nijmegen en Ubbergen. Ik ontvang u op de Kopseweg. Na de koffie lopen we via de Kopse Hof, met zijn prachtige uitzicht op de Ooijpolder, naar het sterk glooiende landschap bij de Boterberg. Via het Hengstdal en idyllische holle wegen keren we terug naar ons vertrekpunt.

Wilt u weten of het startpunt van een wandeling bereikbaar is met het openbaar vervoer belt of mailt u mij dan gerust.

Aanmelden: Stuur een mail of bel mij. Ik ontvang graag uw naam, telefoonnummer, emailadres en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen.

Kosten en betaling: Na uw aanmelding ontvangt u een betaalverzoek voor betaling van € 5,00 pp. per wandeling. Dit bedrag wordt uitsluitend teruggestort indien de wandeling vanwege extreme weersomstandigheden of onvoorziene omstandigheden wordt geannuleerd. Betaalt u liever niet digitaal laat u het mij dan s.v.p. weten.