Mantelzorgers

wandelcoach-arnhem

Hieronder vind je een overzicht van de in 2019 geplande groepswandelingen voor mantelzorgers in de gemeenten Arnhem, Bernheze, Druten en Nijmegen. In alfabetische volgorde van de namen van de gemeenten vind je een beschrijving van de wandelingen.

We verzamelen om 10.00 uur. Na koffie, thee en iets lekkers doen we een voorstelrondje en starten daarna de wandeling die ongeveer anderhalf uur duurt. Rond 12.30 uur keren we terug op de plaats waar we zijn gestart.

 

Gemeente Arnhem, in samenwerking met Mantelzorg Vrijwillige Thuiszorg Arnhem (MVT)

Vrijdag 20-09-19: Schaarsbergen (5,3 km)

Een wandeling in een heerlijk rustig deel van de gemeente Arnhem: Schaarsbergen. We verzamelen bij de lieflijke protestantse kerk en wandelen via mooie boslanen en akkers langs de rand van de Veluwe. Een geheel vlakke wandeling.

Dinsdag 22-10-19: Hoogte 80, Park Angerenstein en Klarenbeek (5,5 km)

Naast Sonsbeek en Zijpendaal is nog meer groen te ontdekken binnen de bebouwing van Arnhem: Vanaf de parkeerplaats bij de Steenen Tafel, waar we onze auto’s mogen parkeren, wandelen we naar Hoogte 80. Vanaf hier dalen we af naar Park Angerenstein waar we ons in een Engelse landschapstuin wanen. Via het Park aan de Bosweg en het prachtige Klarenbeek keren we terug naar het vertrekpunt. Een zowel vlakke als zo nu en dan heuvelachtige wandeling.

Woensdag 13-11-19: Vijverberg, Hoog Erf, Warnsborn (5,8 km)

Houdt u van variatie dan is deze wandeling iets voor u: we genieten van prachtige lanen, heide, weilanden, beekjes, mooie boerderijen en landhuizen. Vanaf de parkeerplaats aan de Harderwijkerweg, net voorbij de Wekeromseweg, wandelen we via de landgoederen Vijverberg en Hoog Erf naar het punt waar zes landwegen samenkomen; ook Landgoed Groot Warnsborn is in de wandeling opgenomen. Een zo goed als vlakke wandeling!

Donderdag 19-12-19: Landgoed Mariëndaal (6 km)

Mariëndaal: alsof u in een Engels landschap loopt. Het glooiende landschap bestaat uit een afwisseling van bos, fraaie onverharde beukenlanen en sprengenbeken met vijvertjes. Ik ontvang u bij de parkeerplaats aan de zuidkant van Mariëndaal.

Wilt u weten of het startpunt van een wandeling bereikbaar is met het openbaar vervoer belt of mailt u mij dan gerust.  

Aanmelden: Stuurt u een mail naar info@happinessinprogress.nl of belt u 06-1804 1346. Ik ontvang graag uw naam, telefoonnummer, emailadres en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen.

Kosten en betaling: Na uw aanmelding ontvangt u een betaalverzoek voor betaling van € 3,75 pp. per wandeling. Dit bedrag wordt uitsluitend teruggestort indien de wandeling vanwege extreme weersomstandigheden of onvoorziene omstandigheden wordt geannuleerd. Betaalt u liever niet digitaal laat u het mij dan s.v.p. weten. 

 

Gemeente Bernheze

Mantelzorgers uit de gemeente Bernheze kunnen in de periode september-december 2019 uit de volgende reeks één wandeling kiezen waaraan zij wensen deel te nemen. Aansluitend aan de wandeling biedt de gemeente mantelzorgers een lunch aan in de buurt van de wandelroute. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en zijn agenda zal Wethouder Rein van Moorselaar aanwezig proberen te zijn bij de lunches om naar ervaringen van mantelzorgers te luisteren.

Donderdag 19-09-19: wandeling bij Heeswijk-Dinther (5,4 km)

We starten de reeks wandelingen ten noorden van Heeswijk-Dinther. Heeft u al eens langs de oever van de Leijgraaf gewandeld? En heeft u de mooie brede paden in het bos langs de Leijgraaf dichtbij de Meerstraat al eens verkend? Daarnaast wandelen we over landelijke (on)verharde wegen en fietspaden.

Vrijdag 18-10-19: bij Nistelrode (5,6 of 6,6 km, in overleg)

Een gevarieerde wandeling langs de idyllische Visvijver achter de Nistel, een deel van de Bedafse Bergen, en de weilanden en akkers daartussen.

Woensdag 6-11-19: wandeling tussen Heesch en Vinkel (5,8 km)

Mooie brede onverharde lanen met statige bomenrijen tussen Vinkel en Heesch; het kasteel in Vinkel; een Mariakapel. We zien het allemaal tijdens deze mooie wandeling.

Dinsdag 19-11-19: wandeling bij Vorstenbosch (6,1 km)

Ook tijdens deze wandeling komen de Leijgraaf en de Bedafse Bergen terug. Deze delen van de wandeling verbinden we via landelijke verharde en onverharde wegen met elkaar.

Woensdag 18-12-19: wandeling bij Menzel en Bus (Nistelrode) (5,25 km)

Dit keer zoeken we het oostelijke deel van de gemeente Bernheze op waarbij we de randen van de Maashorst bij de buurtschappen Menzel en Bus verkennen. Een prachtige, gevarieerde wandeling over bospaden, onverharde wegen en een klein deel door grasland.

Aanmelden: U kunt zich tot uiterlijk vijf dagen vóór elke wandeling en/of lunch aanmelden via tel. 06-18041346 of mail info@happinessinprogress.nl. Ik ontvang daarbij graag uw naam, mobiele telefoonnummer en emailadres.

Aan de wandelingen en lunches zijn voor mantelzorgers geen kosten verbonden.

 

Gemeente Druten, in samenwerking met MeerVoormekaar:

In de gemeente Druten verzorg ik in 2019 tien ochtendwandelingen en vier avondwandelingen. De wandelingen staan hieronder op volgorde van de datum. Aan de tijd achter de datum zie je of het een ochtend- of avondwandeling betreft.

VANAF DRUTEN MET HET VOETVEER OVER DE WAAL, deze wandeling zou op dinsdag 27 augustus zijn, maar wordt vanwege de hoge temperatuur verplaatst naar een latere datum. Zodra deze datum bekend is wordt hij hier vermeld.

We gaan ook de andere kant op! Met het voetveer (voor eigen rekening) naar de Ochtensche buitenpolder. Let op: deze wandeling is langer dan normaal: 7,8 km. Grotendeels over verharde wegen.

DOOR BOS EN LANGS WEILANDEN IN BERGHAREN, woensdag 18 september 2019, 10.00 uur

In 2018 erg gewaardeerd, deze prachtige wandeling vanaf de molen door natuurgebied de Munnikhof en het Bergharense bos met zijn rivierduinen.

APPELTERN, donderdag 17 oktober 2019, 10.00 uur 

Dit keer zakken we af naar Appeltern waar landgoed de Heerlijkheid Appeltern niet mag ontbreken en waar ook de Nieuwe Wetering een rol speelt.

UITERWAARDEN TUSSEN WINSSEN EN EWIJK, vrijdag 22 november 2019, 10.00 uur

Wandelt u graag in een groene omgeving, maar het liefst met vaste grond onder de voeten, en niet te lang, dan is deze wat kortere wandeling over de dijk en door de uiterwaarden geschikt voor u.

TUSSEN DE WEILANDEN BIJ ALTFORST, dinsdag 17 december 2019, 10.00 uur 

Houdt u van de uitgestrektheid van het Land van Maas en Waal dan kan deze wandeling tussen de weilanden en langs de Wetering bij Altforst u vast bekoren. We wandelen uitsluitend over verharde wegen.

Aanmelden: Stuurt u een mail naar info@happinessinprogress.nl of bel tel. 06-1804 1346. Ik ontvang graag uw naam, telefoonnummer, emailadres en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen.

Kosten: De gemeente Druten draagt de kosten. Mantelzorgers uit de gemeente Druten kunnen dus zonder kosten deelnemen aan de wandelingen.

 

Gemeente Nijmegen, in samenwerking met Mantelzorg Nijmegen:

Donderdag 5-9-2019: Van Persingen naar Ooij en terug (6,4 km)

Houdt u van uitgestrekte weilanden en vergezichten? Bent u geen liefhebber van klimmen en dalen? Dan is deze prachtige vlakke wandeling iets voor u. We starten bij de Poort van Persingen en wandelen grotendeels over graspaden naar het lieflijke Ooij en weer terug.

Vrijdag 27-9-2019: Tussen de Hatertse Vennen en Blankenberg (5 km)

Niet alleen de Hatertse Vennen zelf zijn mooi; ook in de omgeving ervan is veel moois te zien. We wandelen door bos en langs weilanden, over verharde en onverharde paden. Houdt u bij deze min of meer vlakke wandeling rekening met mogelijk mul zand. We verzamelen op het punt waar de Parksesteeg en de Hofsteeg elkaar ontmoeten.

Dinsdag 15-10-2019: Hooge Hoenderberg en Muntberg (5,7 km)

In het bos tussen zweefvliegveld Malden en Groesbeek zoeken we stille plekjes die u vast nog niet kent. We wandelen in glooiend gebied tussen de prachtige herfstkleuren. Vindt u het leuk in het bos materialen te verzamelen om herfststukjes te maken dan kunt u nu uw hart ophalen. Ik ontvang u op de parkeerplaats tussen het zweefvliegveld en het spoor; met de fiets vanuit Nijmegen via de Beukenlaan gemakkelijker bereikbaar dan met de auto.

Dinsdag 12-11-2019: Heumensoord (5,7 km)

Deze één na laatste, vlakke zomerwandeling speelt zich af in de lommerrijke lanen van Heumensoord, Nijmegen. We verzamelen bij de parkeerplaats aan het begin van de Beukenlaan en maken een mooie boswandeling.

Donderdag 28-11-2019: Kopse Hof/Ubbergen (5,6 km)

Erg de moeite waard, deze wandeling op de grens van Nijmegen en Ubbergen. Ik ontvang u op de Kopseweg. Na de koffie lopen we via de Kopse Hof, met zijn prachtige uitzicht op de Ooijpolder, naar het sterk glooiende landschap bij de Boterberg. Via het Hengstdal en idyllische holle wegen keren we terug naar ons vertrekpunt.

Wilt u weten of het startpunt van een wandeling bereikbaar is met het openbaar vervoer belt of mailt u mij dan gerust.

Aanmelden: Stuur een mail of bel mij. Ik ontvang graag uw naam, telefoonnummer, emailadres en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen.

Kosten en betaling: Na uw aanmelding ontvangt u een betaalverzoek voor betaling van € 5,00 pp. per wandeling. Dit bedrag wordt uitsluitend teruggestort indien de wandeling vanwege extreme weersomstandigheden of onvoorziene omstandigheden wordt geannuleerd. Betaalt u liever niet digitaal laat u het mij dan s.v.p. weten.