Mantelzorgers

wandelcoach-arnhem

Hieronder vind je een overzicht van de in 2019 geplande groepswandelingen voor mantelzorgers in de gemeenten Arnhem, Druten en Nijmegen. In alfabetische volgorde van de namen van de gemeenten vind je een beschrijving van de wandelingen.

We verzamelen bij de ochtendwandelingen om 10.00 uur. Na koffie, thee en iets lekkers doen we een voorstelrondje en starten daarna de wandeling die ongeveer anderhalf uur duurt. Rond 12.30 uur keren we terug op de plaats waar we zijn gestart. Bij de avondwandelingen in de gemeente Druten, starten we bij drie van de vier wandelingen om 19.00 uur en zijn we ca. 21.30 uur terug. Bij de laatste wandeling starten we vanwege de vroeger ondergaande zon een half uur eerder en zijn we rond 21.00 uur terug.

 

Gemeente Arnhem, in samenwerking met Mantelzorg Vrijwillige Thuiszorg Arnhem (MVT)

Donderdag 22-08-19: Rozendaalse Veld, Beekhuizer bossen (5,5 km)

Prachtige verborgen plekjes en een schitterend uitzichtpunt bij deze glooiende wandeling! We starten bij de parkeerplaatsen bij het Rozendaalse Veld en wandelen in oostelijke richting naar het uitzichtpunt op de Posbank bij de Snippendaalseweg. Via de schitterende Beekhuizer bossen keren we terug naar ons vertrekpunt.

Vrijdag 20-09-19: Schaarsbergen (5,3 km)

Een wandeling in een heerlijk rustig deel van de gemeente Arnhem: Schaarsbergen. We verzamelen bij de lieflijke protestantse kerk en wandelen via mooie boslanen en akkers langs de rand van de Veluwe. Een geheel vlakke wandeling.

Dinsdag 22-10-19: Hoogte 80, Park Angerenstein en Klarenbeek (5,5 km)

Naast Sonsbeek en Zijpendaal is nog meer groen te ontdekken binnen de bebouwing van Arnhem: Vanaf de parkeerplaats bij de Steenen Tafel, waar we onze auto’s mogen parkeren, wandelen we naar Hoogte 80. Vanaf hier dalen we af naar Park Angerenstein waar we ons in een Engelse landschapstuin wanen. Via het Park aan de Bosweg en het prachtige Klarenbeek keren we terug naar het vertrekpunt. Een zowel vlakke als zo nu en dan heuvelachtige wandeling.

Woensdag 13-11-19: Vijverberg, Hoog Erf, Warnsborn (5,8 km)

Houdt u van variatie dan is deze wandeling iets voor u: we genieten van prachtige lanen, heide, weilanden, beekjes, mooie boerderijen en landhuizen. Vanaf de parkeerplaats aan de Harderwijkerweg, net voorbij de Wekeromseweg, wandelen we via de landgoederen Vijverberg en Hoog Erf naar het punt waar zes landwegen samenkomen; ook Landgoed Groot Warnsborn is in de wandeling opgenomen. Een zo goed als vlakke wandeling!

Donderdag 19-12-19: Landgoed Mariëndaal (6 km)

Mariëndaal: alsof u in een Engels landschap loopt. Het glooiende landschap bestaat uit een afwisseling van bos, fraaie onverharde beukenlanen en sprengenbeken met vijvertjes. Ik ontvang u bij de parkeerplaats aan de zuidkant van Mariëndaal.

Wilt u weten of het startpunt van een wandeling bereikbaar is met het openbaar vervoer belt of mailt u mij dan gerust.  

Aanmelden: Stuurt u een mail naar info@happinessinprogress.nl of belt u 06-1804 1346. Ik ontvang graag uw naam, telefoonnummer, emailadres en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen.

Kosten en betaling: Na uw aanmelding ontvangt u een betaalverzoek voor betaling van € 3,75 pp. per wandeling. Dit bedrag wordt uitsluitend teruggestort indien de wandeling vanwege extreme weersomstandigheden of onvoorziene omstandigheden wordt geannuleerd. Betaalt u liever niet digitaal laat u het mij dan s.v.p. weten. 

 

Gemeente Druten, in samenwerking met MeerVoormekaar:

In de gemeente Druten verzorg ik in 2019 tien ochtendwandelingen en vier avondwandelingen. De wandelingen staan hieronder op volgorde van de datum. Aan de tijd achter de datum zie je of het een ochtend- of avondwandeling betreft.

VANAF BATENBURG MET HET VOETVEER OVER DE MAAS, vrijdag 19 juli 2019, 10.00 uur

Vandaag combineren we een wandeling rond de ruïne in Batenburg met een overtocht over de Maas (het voetveer voor eigen rekening), èn een wandeling door de uiterwaarden richting de molen in Dieden.

VAN SLOT DODDENDAEL NAAR ROODSLAG, donderdagavond 15 augustus 2019, 18.30 uur

Vanuit de tuin van Slot Doddendael in Ewijk wandelen we via de dijk met een schitterend uitzicht op de uiterwaarden en de Waal richting Beuningen. Hier doorkruisen we het bos “Roodslag” waarna we via het groene platteland ten noorden van Beuningen en Ewijk terugkeren naar Slot Doddendael. Let op: omdat het vandaag al vroeger donker wordt verzamelen we iets eerder, om 18.30 uur.

VANAF DRUTEN MET HET VOETVEER OVER DE WAAL, dinsdag 27 augustus 2019, 10.00 uur 

We gaan ook de andere kant op! Met het voetveer (voor eigen rekening) naar de Ochtensche buitenpolder. Let op: deze wandeling is langer dan normaal: 7,8 km. Grotendeels over verharde wegen.

DOOR BOS EN LANGS WEILANDEN IN BERGHAREN, woensdag 18 september 2019, 10.00 uur

In 2018 erg gewaardeerd, deze prachtige wandeling vanaf de molen door natuurgebied de Munnikhof en het Bergharense bos met zijn rivierduinen.

APPELTERN, donderdag 17 oktober 2019, 10.00 uur 

Dit keer zakken we af naar Appeltern waar landgoed de Heerlijkheid Appeltern niet mag ontbreken en waar ook de Nieuwe Wetering een rol speelt.

UITERWAARDEN TUSSEN WINSSEN EN EWIJK, vrijdag 22 november 2019, 10.00 uur

Wandelt u graag in een groene omgeving, maar het liefst met vaste grond onder de voeten, en niet te lang, dan is deze wat kortere wandeling over de dijk en door de uiterwaarden geschikt voor u.

TUSSEN DE WEILANDEN BIJ ALTFORST, dinsdag 17 december 2019, 10.00 uur 

Houdt u van de uitgestrektheid van het Land van Maas en Waal dan kan deze wandeling tussen de weilanden en langs de Wetering bij Altforst u vast bekoren. We wandelen uitsluitend over verharde wegen.

Aanmelden: Stuurt u een mail naar info@happinessinprogress.nl of bel tel. 06-1804 1346. Ik ontvang graag uw naam, telefoonnummer, emailadres en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen.

Kosten: De gemeente Druten draagt de kosten. Mantelzorgers uit de gemeente Druten kunnen dus zonder kosten deelnemen aan de wandelingen.

 

Gemeente Nijmegen, in samenwerking met Mantelzorg Nijmegen:

VAN UBBERGEN RICHTING PERSINGEN EN WEER TERUG, woensdag 24 juli 2019, 10.00 uur

Vandaag gebruiken we ook onze armkracht. Na een wandeling tussen de weilanden bij Persingen steken we met een trekpontje ‘het Meertje’ over en verkennen we pittoreske plekjes in het zacht glooiende Ubbergen. Twee maal steken we via een trap de Nieuwe Rijksweg over. Deze wandeling is 7 km lang (de andere wandelingen zijn 5-6 km).

Aanmelden: Stuur een mail naar info@happinessinprogress.nl of bel tel. 06-1804 1346. Ik ontvang graag uw naam, telefoonnummer, emailadres en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen.

Kosten en betaling: Mantelzorg Nijmegen draagt een deel van de kosten. U betaalt zelf een eigen bijdrage van € 5,00 per wandeling. Ik verzoek u dit bedrag tegelijk met uw aanmelding over te maken op bankrekening NL41RABO 0312 5708 56 t.n.v. Happiness in Progress. De eigen bijdrage wordt uitsluitend teruggestort indien de wandeling vanwege extreme weersomstandigheden door mij wordt geannuleerd of wanneer ik door onvoorziene omstandigheden de wandeling niet kan verzorgen.