Professionals in zorg en welzijn èn bedrijven

Professionals in zorg en welzijn

Ben je verantwoordelijk voor ondersteuning en welzijn van mantelzorgers dan werk ik graag met je samen om de draagkracht van deze groep te behouden of te vergroten. Van mantelzorgers krijg ik de feedback dat zij uitkijken naar mijn wandelingen, dat zij zich veilig en vertrouwd voelen in mijn wandelgroepen en dat ze het fijn vinden andere mantelzorgers te ontmoeten: “je begrijpt elkaar”. Ik zorg met mijn eigen aanpak voor een gevarieerd wandelprogramma, voor een relaxte sfeer, en regel de administratie rond aanmeldingen, betaling enz. In samenwerking met jou bied ik mijn wandelingen graag aan mantelzorgers in jouw gemeente aan.

Adviseer je als professional cliënten/patiënten om meer te bewegen, dan kom je vast mensen tegen die zichzelf geen ‘echte sporter’ noemen, maar die wel willen bewegen om te gáán voor een optimale gezondheid. Vinden ze het leuk de natuur in de regio Nijmegen te ontdekken en daarbij in een ongedwongen sfeer eventueel een leuk gesprek aan te knopen dan zijn ze van harte welkom bij mijn zondagochtendwandelingen. Ik nodig je uit deze mensen attent te maken op mijn wandelingen van ca. anderhalf uur die om 10.30 uur starten en waarbij afwisseling in de wandellocaties het wandelen boeiend houdt. Door de gevarieerde ondergrond (onverharde paden, gras, zand, verharde landelijke wegen, evt. glooiend terrein) bewegen we redelijk intensief en levert het wandelen gezondheidswinst op. Ik herhaal nog eens de acht redenen waarom mensen deel kunnen nemen aan de wandelingen:

  • De wens om gezond(er) te leven.
  • Het hebben van een ‘stok achter de deur’ om te bewegen.
  • Serieus werk willen maken van bewegen.
  • Het ontdekken van diverse wandellocaties, genieten van de natuur, buiten zijn.
  • Het ontmoeten van andere mensen, eventueel met overgewicht en/of diabetes; erkenning; elkaar motiveren.
  • Afvallen; in combinatie met voldoende dagelijkse lichamelijke beweging èn een gezond dieet.
  • Betere bloedglucosewaarden.
  • Geen genoegen nemen met een rondje wandelen in de wijk.

Als huisarts of praktijkondersteuner kom je wellicht in aanraking met stellen waarvan de relatie een boost nodig heeft, maar waarvoor relatietherapie een stap te ver is. Kijk dan eens naar mijn workshops ‘Back to basics in de liefde’ waarbij koppels in een rustige omgeving gerichte vragen voorgelegd krijgen om zich te verdiepen in elkaars behoeften en verwachtingen.

Ook cliënten met een andere achtergrond hebben baat bij verbinding, beweging en het ervaren van de rust van de natuur. Individueel of in groepsverband. Heb je zelf affiniteit met de natuur als groen medicijn maar geen tijd om er met mensen op uit te gaan dan werk ik graag met je samen. Aarzel niet contact met mij op te nemen.

Vind je het leuk zelf met je collega’s een verzorgde wandeling te maken, lees hieronder dan verder.

 

Bedrijven en organisaties

Wil je voor je personeel of collega’s eens iets anders organiseren dan bowlen of uit eten dan verzorg ik voor jullie graag een ontspannen wandeling met of zonder thema, voorafgegaan door koffie/thee met iets lekkers. We bespreken van tevoren je wensen qua thema, locatie, de grootte van de groep, de datum, het hapje en drankje, etc. Kies je voor een wandeling met een thema dan voorzie ik jullie tijdens de wandeling van vragen waarover je het twee aan twee kunt hebben. Jullie kunnen als je dat wilt telkens wisselen van gesprekspartner. Het is interessant vanuit het perspectief van anderen naar een thema te kijken en elkaar èn het thema op die manier beter te leren kennen.

‘Walking back to Happiness’ werkt preventief; maak je je als werkgever zorgen over een werknemer die zijn of haar werk combineert met de zorg voor een naaste dan kun je deze persoon helpen zijn of haar draagkracht op peil te houden door hem of haar een serie wandelingen voor mantelzorgers aan te bieden. Je werknemer kan deelnemen aan een groepswandeling of individuele wandelingen met mij maken waarbij ik een luisterende rol aanneem. Luisteren werkt troostend en zorgt dat je werknemer zich als mantelzorger gehoord en gezien voelt. Als werkgever kun je door het aanbod van wandelingen je waardering of respect voor deze persoon uitdrukken.

Of misschien maak je je zorgen over de gezondheid of leefwijze van een werknemer. Je kunt hem of haar helpen op een leuke, relaxte manier te werken aan een betere gezondheid door deze persoon een 10- of 20-wandelingenkaart cadeau te geven voor zondagochtendwandelingen op verschillende locaties in de regio Nijmegen.

Heb je vragen aarzel dan niet contact met mij op te nemen.