Voor particulieren

.

Workshop ‘Back to basics in de liefde’:

Het belangrijkste wat ik gedurende mijn opleiding HBO Toegepaste Psychologie heb geleerd is hoe groot het belang voor elke persoon is te worden ‘gehoord’, ‘gezien’ en ‘gewaardeerd’. Dit geldt ook in een relatie. Door de drukte van alledag echter ontbreekt het nog wel eens aan exclusieve aandacht voor elkaar waardoor een steeds grotere afstand tussen partners op de loer kan liggen.

Tijdens de workshop ‘Back to basics in de liefde’ op zaterdag 14 en 28 september 2019 vanaf 14.00 uur, ondersteun ik jullie om je, aan de hand van prikkelende vragen, een wandeling lang in de ander te verdiepen; zonder afleiding, op een ontspannen manier, in een veilige sfeer, met maximaal vier stellen. Je bent tijdens de wandeling alleen in gesprek met je partner; door letterlijk wat afstand te houden van andere stellen heb je samen met je partner de privacy die je wenst.

Ik ontvang jullie in de rust van de natuur aan het begin van de Van Haaftenlaan, Heilige Landstichting (zijstraat van de Nijmeegsebaan) met koffie/thee en koek. De workshop duurt ca. 2-2,5 uur.

Let op: Ik ben geen relatietherapeut; de workshop heeft een preventief karakter en dient niet te worden beschouwd als relatietherapie!

Bel of mail mij gerust als je vragen hebt.

 

Elke zondagochtend ‘op stap’ voor een optimale gezondheid!

Word je al enthousiast als je de foto hierboven bekijkt? Als je je aanmeldt ontvang je steeds op donderdag van mij een mail waarin ik je informeer over de locatie waar we de komende zondag wandelen, inclusief een routebeschrijving. De wandelroutes bevinden zich in Nijmegen en in de omgeving van Nijmegen (bv. Heumensoord, Hatertse Vennen, Duivelsberg, uiterwaarden Weurt, Ooijpolder). De locaties zijn vaak wel, maar niet altijd met het openbaar vervoer bereikbaar; neem je deel aan de wandelingen dan is het praktisch om over eigen vervoer te beschikken of met iemand mee te rijden. We starten om 10.30 uur met de wandeling die ca. anderhalf uur duurt. We wandelen met maximaal 16 personen ca. anderhalf uur in een rustig tot normaal tempo. Door de gevarieerde ondergrond (onverharde paden, gras, zand, verharde landelijke wegen, evt. glooiend terrein) bewegen we redelijk intensief en levert het wandelen gezondheidswinst op. Tijdens de wandeling maak je al wandelend kennis met elkaar.

Als je het prettig vindt kun je eerst een proefwandeling maken. Daarna kun je kiezen voor een 10- of een 20-wandelingenkaart. Hiervoor hanteer ik een aantal regels, waarbij ik jou o.a. de mogelijkheid bied enkele zondagen per jaar in verband met vakantie kosteloos over te slaan. Lees meer hierover onder ‘Tarieven’.

Tot de zomervakantie in 2019 zijn er geen wandelingen op de volgende data:

30 juni 2019 (vijfde zondag van de maand)

Bel of mail mij gerust om een vraag te stellen.

 

Groepswandelingen voor mantelzorgers

In de gemeenten Arnhem, Bernheze, Druten en Nijmegen verzorg ik groepswandelingen voor mantelzorgers van circa anderhalf uur. Ik werk daarbij samen met welzijnsorganisaties. Wanneer je in één van deze gemeenten woont ben je van harte welkom bij de wandelingen. Woon je in een andere gemeente en wil je graag meewandelen dan kun je meestal ook meewandelen. Neem dan even contact met mij op (0618041346 of info@happinessinprogress.nl)

Een wandelgroep bestaat meestal uit drie tot zestien personen. We wandelen, afhankelijk van de gemeente, éénmaal per drie of vier weken op een doordeweekse ochtend. De wandelroute is vaak net even anders dan deelnemers gewend zijn, zodat elke wandeling verrassend is. Ik laat daarbij de verschillende kernen binnen een gemeente aan bod komen. Deelnemers zorgen zelf voor vervoer naar de plaats waar we verzamelen. Vaak, maar niet altijd, is deze plaats bereikbaar met het openbaar vervoer. Om 10.00 uur ontvang ik deelnemers in de buitenlucht met koffie, thee en iets lekkers, zelfgebakken. Vervolgens doen we een voorstelrondje; het is prettig te weten of iemand in de groep zorgt voor iemand met dezelfde aandoening als van de persoon waarvoor jij zorgt; misschien woont een mantelzorger bij jou in de buurt. Wanneer deelnemers elkaar al wat langer kennen vertellen ze over gebeurtenissen of zaken die hen bezig houden. Als iedereen aan de beurt is geweest starten we de wandeling. Ik maak geen gebruik van thema’s of methodieken; deelnemers bepalen zelf waarover ze willen praten.

Per gemeente ontwerp ik een flyer voor een serie wandelingen. Ontvang je deze graag per mail laat het mij dan s.v.p. weten (06 1804 1346 of via info@happinessinprogress.nl).

 

Themawandelingen

Vind je het leuk met een groep een themawandeling te maken voorafgegaan door ontvangst in een groene omgeving met koffie/thee en koek, dan verzorg ik dat graag voor jullie. We bespreken van tevoren jullie wensen qua thema, locatie, de grootte van de groep, de datum, het hapje en drankje, etc. Natuurlijk is een thema geen must, het hangt allemaal af van de wensen van jou en de groep. Wandelen jullie met een thema dan voorzie ik jullie tijdens de wandeling van vragen waarover je het twee aan twee kunt hebben. Er kan, als jullie dat willen, telkens gewisseld worden van gesprekspartner. Door vanuit het perspectief van anderen naar een thema te kijken leer je elkaar beter kennen en word je je meer bewust van het betreffende onderwerp.

 

Groepswandelingen in het algemeen

Voor elke groep mensen die voldoende mobiel zijn is wandelen in de rust van de natuur een aangename en geschikte activiteit om op een ongedwongen manier met elkaar in contact te komen of al bestaand contact te verdiepen. Wil je met een groep mensen, en dat kan al vanaf vier personen, één of meer verzorgde wandeling(en) maken bel of mail mij dan om je wensen te bespreken. De nadruk bij de wandelingen kan ook liggen op bewegen of op het verkennen van de natuur in een bepaalde omgeving.

 

Individuele wandelingen

Heb je behoefte aan meer persoonlijk contact met mij dan in een groep mogelijk is dan kunnen we één of meerdere individuele wandelingen plannen. Tijdens deze wandelingen neem ik uitgebreid de tijd om naar jou te luisteren. We overleggen samen hoe vaak je wilt wandelen en hoeveel wandelingen er nodig zijn. Ik verras je telkens met een andere wandeling van circa anderhalf uur en houd daarbij rekening met jouw wensen. Wandelen buiten kantoortijden is mogelijk zolang dit valt tussen zonsopgang en zonsondergang. Je zorgt zelf voor vervoer naar de wandellocatie.

 

Wat kun je van mij verwachten?

Als HBO Toegepast Psycholoog stel ik geen diagnose en behandel ik niet. Ik ben geen wandelcoach, noch relatietherapeut. Ik neem een luisterende rol aan wanneer jij behoefte hebt te vertellen over dat wat jou bezighoudt. Al wandelend, wanneer je elkaar niet aankijkt, zul jij je vrijer voelen je verhaal te vertellen dan wanneer je in een statische situatie tegenover mij in een stoel zit.

Tijdens de wandelingen ‘moet’ er niets. Je kunt het volgende van mij verwachten:

 

Deelnemers aan de zondagochtendwandelingen

Binnen deze groep draag ik zorg voor een veilige en vertrouwde sfeer waarin plaats is voor iedereen. Heb je qua conditie wat moeite met de wandelingen dan motiveer ik je om door te zetten om het doel dat jij jezelf hebt gesteld te bereiken.

Voor deelnemers met diabetes: mijn dochter heeft diabetes type I; ik ben dus bekend met diabetes. Bij een te lage bloedsuiker weet ik hoe te handelen.

Ook luister ik graag naar dat wat jij met mij wilt delen.

Mantelzorgers

Ik zorg voor een veilige en vertrouwde sfeer waarin aandacht is voor jou. Je kunt je ontspannen en, als je dat wilt, je zorgen of je verhaal bij mij of bij een andere mantelzorger kwijt. Bij wandelen in groepsverband verdeel ik mijn aandacht.

Mantelzorgen is voor mij geen onbekend terrein. Naast de zorg voor mijn dochter heb ik in het verleden mijn beide ouders, die inmiddels overleden zijn, begeleid bij de ziekte van Parkinson, dementie en verlamming.

Bij themawandelingen

Ook bij de themawandelingen komt de veilige en vertrouwde sfeer terug. Een sfeer waarin niet wordt geoordeeld en elkaars inbreng wordt gerespecteerd. Je mag van mij verwachten dat de vragen die ik stel zorgen voor meer bewustwording over het thema dat aan de orde is. Bovendien leer je elkaar door de gesprekken die ontstaan beter kennen. Dit zorgt voor meer begrip voor elkaar.

 

Conditie

De wandelingen zijn geschikt voor personen die ongeveer anderhalf uur in een rustig tot normaal tempo kunnen wandelen.

 

Wandelen in de natuur

Wandelen in de natuur geeft een gevoel van vrijheid. Even de boel de boel laten. In je hoofd ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën en plannen. De wandelingen zijn zo gevarieerd mogelijk en wisselen elkaar af. We lopen bij voorkeur over bospaden, langs sloten, langs de Waal, de Maas, of de Nederrijn, langs weilanden of akkerlanden en over rustige verharde of onverharde wegen. Je ervaart de wisseling van de seizoenen en, afhankelijk van het seizoen, zien we verschillende dieren en planten.

 

Locaties

Ik verzorg wandelingen in het Land van Maas en Waal en op locaties daar omheen tot ongeveer een uur rijden vanaf mijn woonplaats Bergharen. Bijna 100 wandelingen heb ik inmiddels ontwikkeld, verspreid over de volgende gemeenten: Arnhem, Berg en Dal, Bernheze, Beuningen, Druten, Heumen, Horst aan de Maas, Lingewaard, Mook en Middelaar, Nijmegen, Oss, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rhenen, Uden, Venray, Wageningen, West Maas en Waal en Wijchen.

 

Het weer

De wandelingen gaan bij elk weertype door, behalve bij extreme weersomstandigheden. In dat geval besluit ik een dag van tevoren of ’s ochtends op de dag van de wandeling of de wandeling doorgaat en ontvang je tijdig bericht.

 

Kleding

In droge periodes zijn goede gym- of wandelschoenen voldoende. In verband met insecten kan het prettig zijn ook in de zomer sokken en een lange broek te dragen. Tijdens natte periodes is het aan te raden goede wandelschoenen met profiel te dragen die vuil mogen worden. Ik vind zelf bij regen een grote paraplu het prettigst. Een regenpak is ook geschikt.

 

Meenemen

Bij warm weer is het verstandig voldoende drinken mee te nemen. Verder kun je eventueel een hoed dragen en zonnebrandcrème gebruiken. Ook is het, ongeacht het weer, verstandig wat koolhydraatrijke voeding bij je te hebben.

Heb je nog vragen of wandel je graag een keer mee, aarzel dan niet contact met mij op te nemen (info@happinessinprogress.nl of 06-18041346).